Pravni portal Mojepravo.net
Pravni portal mojepravo.net
Adresar portala Mojepravo

Pravni adresar na Diskobolosu 2012

Interview koji je autor Pravnog adresara dipl. pravnik Dejan Ojkić dao povod dobijanja priznanja na XVIII smotri IT stvaraštva Diskobolos, preuzet je iz elektronskog izdanja Info revije.

Otkud ideja za Pravni adresar?

Svi koji se bave pravom i koji su imali potrebu da, na primer, angažuju nekog sudskog veštaka, znaju koliki problem predstavlja nedostatak ažurnog adresara. Za taj posao odvajali su sate, ponekad i dane, i često zapadali u neprijatne situacije jer je veštak kojeg zovu davno prestao da se bavi veštačenjem, ili nije više među živima, ili su pozvali supružnika od kojeg se nedavno razveo, broj telefona je dodeljen nekom drugom i sl.
Mojepravo.net kao regionalni pravni portal koji već pet godina okuplja pravnike i sve one čije interesovanje i poslovanje je vezano za pravo, smatrao se pozvanim da javnosti pruži na raspolaganje specijalizovani pravni adresar u kojme će biti sabrani advokati, veštaci, tumači, sudovi, organi uprave iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Po čemu se Pravni adresar razlikuje od ostalih adresara?


Mnogo je web adresara, ali ovo je jedini adresar specijalizovan za pravo i prirodno je da advokati, veštaci i tumači budu prisutni baš na njemu, kao što je i logično da ih oni koji žele da ih angažuju prvo potraže na Pravnom adresaru.
Imali smo nameru da adresar bude mnogo više od hrpe tipiziranih, šturih podataka. Želeli smo da, u duhu portala, on postane centralno mesto za web prezentacije svih onih čiji podaci se nalaze na adresaru. Posedovanje web prezentacije nije pomodarstvo, niti pitanje prestiža, već osnov poslovne kulture u savremenoj ekonomiji. Osim toga, epitet intelektualca i eksperta danas je nespojiv sa ignorisanjem računara i interneta u poslovanju. Mi smo specijalizovani za izradu pravničkih web sajtova, ali razumemo da u kriznim vremenima nisu svi spremni na ovu vrstu investicije.

Stoga smo advokatima, veštacima i tumačima omogućili da izaberu model, izgled, te da kreiraju sadržaj svojih web prezentacija na adresaru (koje smo nazvali „Minisajt“ i „Minisajt PLUS“).
Ovakvom dodatnom web promocijom na adresaru omogućili smo im da, uz veliku uštedu, ipak ne ugroze svoju poslovnu reputaciju, a drugoj strani, korisnicima pravnog adresara, pružili dovoljno informacija na osnovu kojih mogu napraviti ispravan odabir prilikom njihovog angažovanja

Kako obezbediti ažurnost podataka za 20.000 subjekata?

Jedini način da se osigura ažurnost jeste da podstaknete same subjekte iz adresara da sami održavaju i ažuriraju svoje podatke. Mi to uspevamo zahvaljujući renomeu koji poseduje pravni portal mojepravo.net koji svakog dana poseti više od 5.000 korisnika koji su u direktnoj poslovnoj vezi sa pravom. Zahvaljući petogodišnjoj reputaciji najposećenijeg pravnog sajta, sadržaji koje objavljujemo vrlo brzo dolaze u sam vrh rezultata pretraga pravnih pojmova na Googlu.
Stoga je ovo najpodobnije i najpoželjnije mesto za profesionalno predstavljanje svih onih čije je poslovanje povezano sa pravom i prvo mesto na kojem će oni biti traženi

.Stranice na adresaru nisu iste za sve?

Svako od nas je individua sa različitim osobinama i web prezentacije na adresaru treba da naglasi te razlike. Podstičemo naše klijente da uzmu „Minisajt PLUS“ kako bi u formi web sajta sa pet stranica detaljno opisali svoje kvalifikacije i iskustva. Ne da bi se time hvalili, već iz obzirnosti prema onima koji žele da ih angažuju. Otkrivajući više podataka o sebi, oni iskazuju poštovanje prema svojim potencijalnim klijentima.

 

Čak i onima koji ne žele da se prezentiraju putem „Minisajta PLUS“, omogućili smo da na jednoj „Minisajt“ stranici (pored 20-tak tipiziranih podataka) objave i kraći tekst o sebi i svojoj delatnosti, pa čak i da postave svoj CV

Priznanje u kategoriji Web ostvarenja

Šta je sa onima koji ipak nemaju svoje dopunske stranice na adesaru?

Za sve one koji ne žele da korisnicima adresara otkriju više podataka o sebi, namenjena je Osnovna stranica sa detaljima. Na toj stranici nalazi se nekoliko osnovnih podataka o njima. Korisnici adresara su obavešteni da ne garantujemo za ažarnost tih podataka.

Kakvi  su planovi portala mojepravo za 2013. godinu?

Prošlogodišnje i ovogodišnje priznanje na Diskobolosu nas obavezuje da održimo kvalitet nagrađenih projekata. Pored obuke pravnika za rad sa računarima i izrade pravničkih web sajtova, najviše resursa usmerićemo na dalje ažuriranje adresara. Završili smo ažuriranje podataka za veštake, a podaci iz adresara tumača već zahtevaju novu kampanju. Održavanje adresara je poput bojenja Golden Gate mosta: kada dođete do kraja, na njegovom početku već je izbila rđa i spreman je za novi sloj boje.

pillsnoprescriptiononline.net